Friday, December 13, 2013

Kirjanduskubi 2

Teine kirjandusklubi:
6. detsember
Aeg ja koht: RaM kooli puhvet kell 12:42
Osalevad: Anna Laura Perve,Lisann Lumet ja Katariina Rahumägi
,, Kuidas elad, Ann?” autor Aidi Vallik
Võtmeteemad oli see, et ta põgenes koduste probleemide eest. Kuigi nendele tuleks hoopis vastu minna.  Iseseisvumine, ilma emata hakama saamine, ta arvas, et see on nii lihtne, kuid see tõi kaasa asjad ,mis poleks niisama temaga juhtunud.
Mõtekohad , mis olid minule tähtsamad e võtmestseenid oli see kuidas Ann leidis oma ema päeviku.  Kas tema ema rääkis, kirjutas ,TEGI NIIMOODI??? See oli temale üllatuseks, kuna ta ema pole enam midagi sellist. See oli põhi sündmus minu jaoks kuna sellest sai Anni retk alguse.
Emaga taas kohtumine oli teine sündmus.  Tema nutused silmad tilkusid Anni väikesele näole kust muru peale tilkus omakorda Anni pisarad. See oli südant puudutav hetk. Selle pärast valisime selle.
Võtmekarakterid, Ann. Tema oli ju keskpunkt, kuid tema ümber ujus ka muid nägusi. Ema, Rirt, Timo, Anti, Villem ja teised.

Kas Ann julges oma vanemaid usaldada?
Kas Ann kohtub kunagi oma päris isaga?
Kas kõike tasub proovida?

Kokkuvõte:
Raamat oli õpetlik. Jutustatud teekond oli minule õppetunniks. Lapsena tahtsin minagi kodust põgeneda, kuid selle pärast, et isa ei andnud teleka pulti minu kätte. Küsisin mis mulje teistel jäi ja kas tasub proovimist....seda ma teile ei avalda.
Arutleda oli raske, kuna kõigil oli oma arvamus, raske oli ühele meelele jõuda, kui lõppkokkuvõttes mulle meeldis.

Lõpp: 13:16


No comments:

Post a Comment